Grip op water Altena krijgt internationaal bezoek

Op 6 december 2018 gepubliceerd door Leanne Reichard

De kerngroep van Grip op water Altena ontvangt dinsdag 11 december het internationale gezelschap van het project Ground Truth 2.0. Het gaat om zo’n dertig mensen uit Zweden, Spanje, Kenia, Zambia, België en Nederland. Zij zijn allen onderdeel van het driejarig, Europees project voor burgerplatforms.

Ieder half jaar komen de projectpartners van Ground Truth 2.0 een aantal dagen bij elkaar om de voortgang van het project te bespreken en vooruit te kijken naar de komende maanden. De locatie van deze interne projectbijeenkomsten wordt zo gekozen dat een van de zes casussen bezocht worden voor een wederzijdse kennismaking. Na bijeenkomsten in Mechelen in het najaar van 2017 en Talek, Kenia in het voorjaar van 2018, komen de projectpartners van 10 tot en met 12 december bij elkaar in Delft.

Op 11 december arriveert het internationale gezelschap om 14.30 uur in de Werf te Woudrichem; vervolgens wordt een bezoek gebracht aan een klimaatbestendige tuin aan de Oude Ban te Woudrichem. Daarna wordt een bezoek gebracht aan de waterberging Andelsch Broek van Brabants Landschap. Het bezoek wordt afgesloten op Fort Altena. Enkele mensen van het deelproject Meet Mee Mechelen in België bezoeken voorafgaand de waterberging bij de Kornse Boezem.