Vijftig procent bezoekers Weidevogelfestival heeft groene tuin

Op 25 juni 2018 gepubliceerd door Leanne Reichard

Het burgerplatform Grip op water Altena was zaterdag 16 juni aanwezig tijdens het Weidevogelfestival van Altenatuur op Fort Giessen. In de kraam konden mensen aan de hand van een maquette met zes woningen en bijbehorende tuinen laten weten hoe hun tuin eruit ziet.

Varierend van een 100 procent tegeltuin tot een 100 procent groene tuin en alles daar tussen in. Bezoekers konden kiezen uit zes verschillende tuinen. En dat was nog best lastig, want hoorde bij de meest groene tuin nu ook een vijvertje? En telde een sloot naast je tuin nu wel of niet mee? En hoorde dat groen op je dak? Bij de juiste tuin mochten mensen een knikker in een pot stoppen. Meer groen in tuinen leidt tot een betere waterafvoer dan betegelde tuinen en zorgt zo voor minder belasting van het riool.

Aan het einde van de middag bleken er 94 knikkers te zijn gebruikt. Van die 94 bezoekers kozen 47 bezoekers voor tuin nummer zes, het meest groene alternatief inclusief zonnepanelen en elektrische auto. Tuin nummer één met een complete tegeltuin scoorde slechts één knikker. Van alle bezoekers heeft dus vijftig procent een groene tuin; een mooie score.